Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2021/2022

W piątek 24 czerwca zabrzmiał dla uczniów ostatni dzwonek w roku szkolnym 2021/2022. Podczas uroczystości rozdano świadectwa, nagrody i wyróżnienia, a także pożegnano opuszczających szkolne mury absolwentów.

Czytaj więcej!

Dziewiąta edycja mPotęgi rozstrzygnięta

Czy można uczyć matematyki z pasją? Można! I to właśnie udowodnili pomysłodawcy wniosków nadesłanych w dziewiątej edycji mPotęgi.
W 9. edycji mPotęgi granty otrzyma 114 projektów z całej Polski. Są to 83 projekty kierowane do uczniów klas 4-6 oraz 31 projektów dla uczniów klas 7-8 szkół podstawowych. Łączna kwota, jaką w tym roku mFundacja przeznaczy na granty, wyniesie prawie 632 tys. zł.

Miło nam poinformować, że wśród wyróżnionych znalazł się przygotowany przez naszą szkołę projekt "Skok o matemaTYCZCE - dosięgnij wiedzy". O szczegółach poinformujemy we wrześniu.

Czytaj więcej!

Dzień Sportu 2022

20 czerwca w naszej szkole był Dniem Sportu dla klas IV - VIII. Mimo niesprzyjającej zmaganiom sportowym pogody udało się rozstrzygnąć wszystkie zaplanowane konkurencje. Poznaliśmy najlepszych biegaczy oraz wyróżnaijących się zawodników w unihokeju, piłce nożnej i siatkówce. Najwięcej emocji wywołały konkurencje drużynowe: sztafeta i przeciąganie liny, które wyłoniły najbardziej usportowione klasy na każdym poziomie.

Czytaj więcej!

Warsztaty balonowe

W maju i czerwcu w pawilonie dla chętnych dzieci ze świetlicy przeprowadzone zostały warsztaty balonowe.

Czytaj więcej!

Warsztaty edukacyjne - zdrowe odżywianie

W imieniu Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa klasy I-III i IV-V wzięły udział w bezpłatnych warsztatach edukacyjnych na temat zdrowego odżywiania. Zostały one zrealizowane w ramach „PROGRAMU DLA SZKÓŁ”. Zajęcia przeprowadziła wykwalifikowana specjalistka, dietetyk mgr Anna Kilanowska. Warsztaty zostały poświęcone tematyce zdrowego odżywiania, w szczególności diecie bogatej w owoce i warzywa oraz produkty mleczne. Celem było kształtowanie świadomości uczestników w zakresie zasad zdrowego odżywiania, utrwalenia proekologicznych wzorców, zapobiegania powstania odpadów spożywczych i kuchennych. Uczniowie naszej szkoły mieli okazję samodzielnie przygotować zdrowy posiłek, taki jak: kanapki, koktajl, czy sałatkę owocową.

Czytaj więcej!