Drugoklasiści w kuchni
Brawo dla dzieci z klas drugich, które poprzez ogromne chęci uczestnictwa w cotygodniowych warsztatach kulinarnych poparte zaangażowaniem w wykonanie różnych potraw i smakołyków bezpiecznie korzystały ze sprzętu zakupionego w ramach programu Laboratoria Przyszłości. Rozmów, śmiechu a nawet łez od krojenia cebuli nikt nie liczył, ale zabawa w "małego kucharza" zawsze kończyła się solidną porcją kalorii. W okresie od września do ferii zimowych dzieci nabyły nowe umiejętności, wzbogaciły domowe "przepiśniki" o sprawdzone receptury a finalnie własnoręcznie przygotowały 18 spotkań: jesienne soki i sałatkę owocową, kanapkowe szaszłyki, gofry i naleśniki, rogaliki i frytki, deser w barwach narodowych oraz ślimaczki z ciasta francuskiego, muffinki i pierniki, gorącą czekoladę z cake pops, mini serniczki, pizzę na dwa sposoby, karnawałowe przekąski, burgery oraz hiszpańskie pączki [foto relacja].